1.000 deelnemers met fysieke of mentale beperking op derde editie van SportCarrousel

SportCarrousel: het sportieve evenement voor een duizendtal atleten met een fysieke of mentale beperking.
Benoit De Freine SportCarrousel: het sportieve evenement voor een duizendtal atleten met een fysieke of mentale beperking.
Action Park Kiewit maakte zich afgelopen vrijdag klaar voor de derde editie van de SportCarrousel. Een evenement voor kinderen vanaf 6 jaar met een fysieke of mentale beperking. “Maar liefst 1.000 deelnemers zijn komen opdagen. Een mooie groei voor dit toegankelijke sportevenement dat al van de eerste editie een schot in de roos was”, aldus schepen Habib El Ouakili en sportfunctionarissen Gino Hoebers en Catherine Debrouwer van vzw Carrousel.

“Vzw Carrousel is een vereniging die vakanties inricht voor kinderen met een beperking. Zij krijgen een all-in week aangeboden met begeleiding. Hierdoor krijgen de ouders, die vaak de primaire zorggever zijn, ook een weekje de tijd om te ontspannen”, vertellen Hoebers en Debrouwer. “Wij zijn verantwoordelijk voor de sporttak van de vereniging en voorzien deze sportdag voor heel wat kinderen uit Limburg en zelfs de grensgebieden met Antwerpen en Vlaams-Brabant.” 

El Ouakili spreekt van een prachtig initiatief. “Het doel van dit evenement is deze kinderen een sportieve, uitdagende dag te laten beleven. Dat op zich is een mooie insteek, maar als je dan ziet dat meer dan 200 mensen zich hier vrijwillig voor inzetten. Zonder hen zou dit niet mogelijk zijn. Dit bewijst voor mij dat sporten mensen samenbrengt. Als stad ondersteunen wij dit met veel plezier.”

Teamverband

De atleten konden kiezen uit 60 verschillende activiteiten. Elk half uur verplaatsten de deelnemers zich naar een nieuwe tak. De meeste van de uitdagingen zijn in teamverband, zoals voetbal of een wandelzoektocht, maar er zijn ook individuele sporten zoals boogschieten. Wel vormen de atleten steeds een team van 6 tot 10 personen.

SportCarrousel: het sportieve evenement voor een duizendtal atleten met een fysieke of mentale beperking.
Benoit De Freine SportCarrousel: het sportieve evenement voor een duizendtal atleten met een fysieke of mentale beperking.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.