“Voor sommigen is dit hun eerste diploma”: Limburgse politici op de schoolbanken voor lesje sociale media

Jan Peumans (N-VA).
Benoit De Freine Jan Peumans (N-VA).
De Limburgse politici verzamelden vrijdagochtend op de speelplaats van de Stedelijke Basisschool in Kermt. Zes burgemeesters, twee schepenen, acht parlementsleden en vijf lijsttrekkers namen plaats op de schoolbanken.  De leerlingen van het zesde leerjaar gaven de politici deskundige smartphone- en IT-ondersteuning. Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, hanteerde ook in de klas de voorzittershamer om de orde te handhaven.

“Vandaag zijn we precies één maand voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. In de laatste rechte lijn naar de stembus, wanneer de spanningen hoog oplopen, is de kans op internetincidenten het grootst. Enkele weken geleden maakten we een röntgenfoto van de profielen en activiteiten van de Limburgse kandidaten op de diverse socialemediakanalen. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat 77% van de Limburgse kandidaten geen Facebookpagina heeft, 61% geen Twitter- en 45% geen Instagramaccount. We stelden vast dat er nog bijzonder veel ruimte voor verbetering en professionalisering is. Vandaar dit initiatief. Niet om hen in enkele uren om te scholen tot digital media marketeers, wel om hen te wijzen op zowel de mogelijkheden als de risico’s die op hen afkomen. Een aanzet om deze media op een bewuste en verantwoordelijke wijze te integreren in hun campagnes”, zegt Dorien Breels van digital agency Markedeer. 

Na de korte theoretische uiteenzetting stonden er ook enkele praktische opdrachten op de agenda. Met de hulp van de leerlingen van SBS slaagden alle politici in hun opdracht. Sommigen met onderscheiding, anderen met de hakken over de sloot. Maar iedereen kreeg zijn diploma. “Voor sommigen is dit hun eerste diploma” grapte Jan Peumans. “Ik wens iedereen veel succes met de verkiezingen, maar mezelf nog het meest.”

Marino Keulen (Open Vld).
Benoit De Freine Marino Keulen (Open Vld).
Johan Danen (Groen), Jan Dalemans (Jan Dalemans) en Habib El Ouakili (sp.a).
Benoit De Freine Johan Danen (Groen), Jan Dalemans (Jan Dalemans) en Habib El Ouakili (sp.a).
Jan Peumans.
Benoit De Freine Jan Peumans.
Jan Peumans.
Benoit De Freine Jan Peumans.
Steven Vandeput (N-VA).
Benoit De Freine Steven Vandeput (N-VA).
Jan Peumans.
Benoit De Freine Jan Peumans.
Benoit De Freine
Benoit De Freine
Steven Coenegrachts (Open Vld).
Benoit De Freine Steven Coenegrachts (Open Vld).
Bert Moyaers, Chris Janssens, Habib El Ouakili, Jan Peumans, Jan Dalemans, Johan Danen, Joske Dexters, Kim De Witte, Luc Wouters, Marino Keulen, Maryam Jamshid, Meryame Kitir, Sofie Mertens, Steven Coenegrachts, Steven Vandeput, Tine Jans, Veerle Schuyten en Vera Jans. Wouter Beke was aan het brossen.
RV Bert Moyaers, Chris Janssens, Habib El Ouakili, Jan Peumans, Jan Dalemans, Johan Danen, Joske Dexters, Kim De Witte, Luc Wouters, Marino Keulen, Maryam Jamshid, Meryame Kitir, Sofie Mertens, Steven Coenegrachts, Steven Vandeput, Tine Jans, Veerle Schuyten en Vera Jans. Wouter Beke was aan het brossen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.