‘Hendrik en Katrien’ worden van Grote Markt afgevoerd, maar komen in het voorjaar terug

Hendrik en Katrien werden op de vrachtwagen geladen.
RB Hendrik en Katrien werden op de vrachtwagen geladen.
De Hasselaren moesten dinsdag toch eens heel hard slikken toen hun ‘Hendrik en Katrien’, die al dertig jaar op de Hasseltse Grote Markt zitten, op een brutale manier met de drilboor verwijderd werden en op de vrachtwagen werden geladen. De werken in de Hasseltse binnenstad zijn nu echt begonnen.

“Hopelijk zijn de beelden intact gebleven en zullen ze kunstenaar Marc Cox, die niet op de hoogte was, wel bij het verdere verloop betrekken”,  zei René Borzée, een verontwaardigde Hasselaar. Dertig jaar zitten Hendrik en Katrien ondertussen al op hun bankje op de Hasseltse Grote Markt. “Dat zullen ze ook in de toekomst blijven doen, alleen verhuizen ze voor de renovatie van het marktplein naar het stadsmagazijn, om in het voorjaar naar de dan nieuw aangelegde Grote Markt terug te keren. Het beeld is zeker niet beschadigd en zal een mooiere plek krijgen op de vernieuwde Grote Markt. De Hasselaren en de kunstenaar hoeven zich dus niet ongerust te maken”, zegt schepen van Openbare Werken Laurence Libert (Open Vld).

Hendrik en Katrien werden met een drilboor verwijderd.
RB Hendrik en Katrien werden met een drilboor verwijderd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.