‘Dubbele uittocht’ voor Pukkelpoppers: naar station Kiewit en weer terug (want iedereen moet naar Hasselt)

Shuttlebussen rijden af en aan richting Hasselt-station.
Mine Dalemans Shuttlebussen rijden af en aan richting Hasselt-station.
De uittocht aan de Pukkelpopcamping is begonnen. Duizenden jongeren worden opgehaald of gaan met lijnbussen naar het station van Hasselt. 

Dat laatste is een belangrijk detail gezien de voorgaande jaren alle festivalgangers te voet tot aan de brug konden boven het station van Kiewit. Dat kan dit jaar niét meer.

Hoewel Pukkelpop communiceerde over de verandering, bleken heel wat Pukkelpoppers nog niet goed wakker. Voor niets gepakt en gezakt de brug over, klaar om het station in Kiewit te betreden. Maar iedereen moest helaas weer terug naar de camping. Tal van shuttlebussen rijden er af en aan richting Hasselt station.

De Kempische Steenweg blijft vandaag nog de hele dag afgesloten uit veiligheidsoverwegingen. Om 16 uur is de baan tussen Hasselt en Zonhoven weer vrij voor alle verkeer.   

Shuttlebussen rijden af en aan richting Hasselt-station.
Mine Dalemans Shuttlebussen rijden af en aan richting Hasselt-station.
Shuttlebussen rijden af en aan richting Hasselt-station.
Mine Dalemans Shuttlebussen rijden af en aan richting Hasselt-station.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • alfons smets

    Ik vind het vooral schandalig dat zo een belangrijke 4 vaks baan volledig wordt afgesloten gedurende 4 a5 dagen. Als iets uit zijn groeven groeit , verplaats het dan naar een plaats waar niemand er last van heeft, maar neen alles moet wijken voor het grote geld.

  • Erwin Vandriessche

    Goede communicatie voor ontruiming is de hoofdzaak! Natuurlijk moet het openbaar vervoer ook zijn belangrijke rol vervullen met genoeg steun in vervoer, dit zowel voor "DeLijn" als "NMBS"! Als alles goed georganiseerd is voordien, zal dit zo ontruimd zijn en kan alles terug zijn normale gang gaan.

  • Peter Straetemans

    En wie betaalt de rekening van deze ritten? Pukkelpop, "stad" Hasselt, de Lijn? Zal weeral naar de goede belastingbetaler gaan zeker?