"Dit wordt het mooiste vakantiepark van Vlaanderen"

VLAAMSE MINISTERS ONTDEKKEN MAASLANDSE PAREL TERHILLS

Vlaams minister-president Geert Bourgeois bezocht het park met een delegatie van de Vlaamse regering.
Karolien Coenen Vlaams minister-president Geert Bourgeois bezocht het park met een delegatie van de Vlaamse regering.
De volledig Vlaamse ministerraad is donderdag samengekomen in Maasmechelen en kreeg er een exclusieve rondleiding in het Terhillspark. Dat gebeurde via de nieuwe verbindingsweg van 4,2 kilometer doorheen het ganse park. "Ik ga hier zeker eens met mijn kleinkinderen komen", zei minister-president Geert Bourgeois (N-VA).

De gemeente Maasmechelen kreeg gisteren hoog bezoek over de vloer. De volledige Vlaamse ministerraad logeerde in het Terhillshotel en boog zich in de voormiddag over het SALK-plan dat werd opgericht om het aantal werklozen na de Ford-sluiting weer aan een job te helpen. Voor meer dan 80 procent van de Ford-werknemers - grotendeels afkomstig uit Genk en Maasmechelen - lukte dat ook. LRM dat het Terhillspark uitbaat, ontving minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en co met veel plezier. "Welkom in het mooiste vakantiepark van Vlaanderen", lachte Tobias Reeckmans van LRM. "Met deze busjes van de lijn kunnen we doorheen het park een parcours afleggen van 4,2 kilometer dat ons naar de meest belangrijke punten leidt. Opgelet: op termijn worden dit zelfrijdende bussen."

Het grote wellnesscomplex Elaisa te midden van het groen wordt eind 2018 geopend.
Karolien Coenen Het grote wellnesscomplex Elaisa te midden van het groen wordt eind 2018 geopend.

Wellness

Het kloppend hart van de site wordt het resort dat Terhills samen met Pierre & Vacances Center Parcs gaat ontwikkelen. Dit jaar nog zal hiervoor de omgevingsvergunningsaanvraag ingeleid worden. "Maar intussen wordt er al volop gebouwd aan een wellness-complex 'Elaisa'. Een hypermodern gebouw temidden van het groen. De opening zal mogelijk voor eind 2018 zijn." Minister-president Bourgeois was laaiend enthousiast over de troeven van het park, en vroeg zich af of het ook aantrekkelijk was voor zijn kleinkinderen. "Natuurlijk, want met het cable-park kunnen de kleinsten zich uitleven op het water. Shoppen voor mama, sporten voor papa, en ravotten voor de kleinsten. Het zal hier allemaal kunnen, en in totaal honderden jobs opleveren."

Een plattegrond van Terhills.
Karolien Coenen Een plattegrond van Terhills.

Laagste werkloosheidsgraad

Het zijn net die jobs die voor de Limburgse regio cruciaal zijn. Goed nieuws is dat de werkloosheidsgraad in het Maasland gedaald is en met 7,84% en zo op het laagste niveau staat sinds juli 2008.


Dit komt voornamelijk door de gunstige evoluties van de gemeente Maasmechelen. De werkloosheidsgraad bedroeg na de sluiting van Ford in Maasmechelen maar liefst 15 procent. Vandaag is dat 10 procent, één van de meest straffen dalingen in gans Vlaanderen.


"De jobs die NedCar in Nederland net over de grens creeërde hebben daar een grote rol in gespeeld", klinkt het.