Het Hasseltse gerechtsgebouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Hasseltse gerechtsgebouw. © Borgerhoff

Hasselaar met elektriciteitskabels vastgebonden aan radiator en onderworpen aan waterboarding

HasseltEen 32-jarige man uit Hasselt beleefde drie jaar geleden de schrik van zijn leven toen twee twintigers hem folterden. Voor die “onmenselijke behandeling”, die ook op video werd vastgelegd, werden de twee door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 40 en 36 maanden cel. Er hangt de beklaagden ook nog een zware assisenzaak boven het hoofd: die van de moord op Johannes Van Wordragen. Maar wat is er precies gebeurd op die bewuste 28 augustus 2018 in een woning aan de Kempische Steenweg in Hasselt?

 1. Man steekt ‘s nachts eigen woning in brand: “Hij wilde zo hulp vragen voor zijn mentale problemen”
  PREMIUM
  Halle

  Man steekt ‘s nachts eigen woning in brand: “Hij wilde zo hulp vragen voor zijn mentale problemen”

  Een woning in de Korte Vest is sinds woensdagnacht onbewoonbaar na een hevige brand. De eerste verdieping brandde volledig uit terwijl er ook schade is op de zolderverdieping en aan het dak. Het waren buren die de brand ontdekten. De bewoner zelf was op dat moment niet aanwezig. Hij belde later die nacht wel zelf de hulpdiensten om mee te geven dat hij het vuur zelf had aangestoken. Hij verscheen donderdag voor de onderzoeksrechter.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.