Zware verkeershinder op til: N43 straks maand dicht voor verkeer

De N43 gaat vanaf 7 oktober een maand dicht, ter hoogte van het kruispunt met de Abdij-, Nieuw- en Tramstraat
Google Maps De N43 gaat vanaf 7 oktober een maand dicht, ter hoogte van het kruispunt met de Abdij-, Nieuw- en Tramstraat
Fluvius laat in het kader van de aanleg van een warmtenet werken uitvoeren op het kruispunt van de Kortrijksestraat en Kortrijksesteenweg (N43) met de Abdij-, Nieuw- en Tramstraat en omgeving in Harelbeke. De N43 gaat tijdens de werken ter hoogte van het kruispunt dicht voor alle doorgaand verkeer, van 7 oktober tot en met 4 november. Er wordt zware verkeershinder verwacht.

Eerst en vooral: de handelaars blijven altijd bereikbaar tijdens de werken. Klanten van handelaars in de Kortrijksestraat (N43) tussen rotonde Brouwputje en Tramstraat kunnen altijd gebruik blijven maken van de middenparking van de Kortrijksestraat (N43). De politie voert tijdens de werken controles uit op doorgaand (zwaar) verkeer. Om maar te zeggen dat je er niet moet proberen om toch door te rijden dan. Fietsers en voetgangers kunnen wel door, via een afgebakende zone binnen de werf.

Waar het warmtenet overal komt? Dat zie je op het kaartje. Waar ook de werfzone op afgebakend is
stad Harelbeke Waar het warmtenet overal komt? Dat zie je op het kaartje. Waar ook de werfzone op afgebakend is

Lokale omleidingen

Wie niet in de onmiddellijke omgeving moet zijn, rijdt tijdens de werken om via de N36, N50 en ring rond Kortrijk (R8). Er zijn ook lokale omleidingen. Wie richting Kortrijk wil, rijdt om via de Overleiestraat, Rijksweg, N50 en R8. Je kan richting Kortrijk ook omrijden via de Andries Pevernagestraat, Stasegemsestraat, Gulden-Sporenstraat, Jan Breydelstraat en Zandbergstraat. En wie vanuit Kortrijk richting Gent wil, rijdt om via de Kortrijksesteenweg, Groeningestraat, Gulden-Sporenstraat, Heerbaan, Kortrijkse Heerweg en N36.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Benny Beernaert Frituur

    Het is nog maar het begin volgenjaar gooien ze de parking volkedig open om met hen warmtebuis richting brouwput te gaan en aan de rotonde naar rechts met die buize tot in de ballingweg. Hadden dat inderdaad eigenlijk allemaal moeten klaarleggen bij de vorige werken. Deze werken mochten eigenlijk maar starten als de werken langs de leieboorden klaar waren. Maar wat blijkt nu. Dat het daar stil ligt door het feit dat ze problemen hebben met het aankoppelen van die zelfde warmtebuis . Man Man !

  • Maarten Lapeire

    Ze hebben gans de N43 enkele jaren geleden heraangelegd, dat heeft heeeeeel lang geduurd en sommige winkels zijn zelfs moeten sluiten. En dan beginnen ze nu weer opnieuw. Niet moeilijk dat de werkende mens zoveel belastingen moeten betalen, want plannen en communicatie zit niet in het beleid. Bende prutsers...