Werkstraf en boete voor breken oogkas tijdens kermis

Op Harelbeke Feest vielen de klappen.
JVK Op Harelbeke Feest vielen de klappen.
Een 34-jarige man uit Harelbeke moet van de rechter in Kortrijk een werkstraf van 85 uren uitvoeren en een boete van 400 euro betalen omdat hij op 17 september 2017 met een vuistslag de oogkas van een andere man brak. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 2.018 euro betalen.

Een discussie over een ongemanierde opmerking bleek aan de oorzaak te liggen. “Ben je zwanger of ben je gewoon verdikt?” Die vraag stelde Bram N. met een glas te veel op aan een meisje tijdens de Harelbeekse kermis. Het schoot in het verkeerde keelgat en toen N. haar bleef lastigvallen kwam het slachtoffer tussen. “Hij lachte me uit met mijn roze trui en gaf een eerste slag. Ik reageerde en drie seconden later had ik teruggeslagen”, aldus N. Hij belde zelf het noodnummer 101 en bleef op de politie wachten omdat hij besefte dat niemand zou geloven dat het slachtoffer eerst had geslagen. Bram N. is geen onbekende voor het gerecht. Hij liep al twee eerdere veroordelingen op.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.