W&Z wil woonzone maken van Moleneiland

Er moet een nieuw plan gemaakt worden voor het Moleneiland in Harelbeke, het stukje dat ingesloten ligt tussen de Leie en de Oude Leiearm, met de Banmolens en de Bloemmolens.


"Op dit moment is de zone daar nog ingekleurd als industriezone, maar de omgeving is daar niet meer voor geschikt", zegt schepen David Vandekerckhove (Groen). In het kader daarvan is een eerste publieke raadpleging georganiseerd. Daar kwamen een 60-tal inwoners van de stad op af.


"De opmerkingen die we kregen zullen meegenomen worden bij de opmaak van het voorontwerp", aldus schepen David Vandekerckhove (Groen). Het is Waterwegen en Zeekanaal die eigenaar is van de zone. "Die wil graag van de Bloemmolens - het fabriekspand dat er nog staat- kantoren maken, en op de bovenste verdiepingen appartementen realiseren. W&Z wil, als eigenaar van de grond, uiteraard graag nog extra woonprojecten realiseren, maar daar zijn niet alle inwoners voor te vinden. Sommigen willen daar alleen nog maar groen zien bijkomen, anderen staan open voor extra woongelegenheden, maar in een beperkte mate." (JME)