Voortaan gratis water op sportterreinen om plasticverbruik terug te dringen

Sporters kunnen voortaan hun drinkwaterfles bijvullen aan zes wateraftakpunten in Harelbeke.  Enkele jeugdspelertjes van KRC Harelbeke namen de wateraftakpunten aan de achterkant van het Forestierstadion alvast in gebruik.
Sportdienst Harelbeke Sporters kunnen voortaan hun drinkwaterfles bijvullen aan zes wateraftakpunten in Harelbeke. Enkele jeugdspelertjes van KRC Harelbeke namen de wateraftakpunten aan de achterkant van het Forestierstadion alvast in gebruik.
Sporters kunnen voortaan hun drinkwaterfles bijvullen op 4 plaatsen op de site De Mol in Harelbeke en aan de sportcentra in Hulste en Stasegem. 

“Dankzij die wateraftakpunten zorgen we er niet alleen voor dat elke sportclub gratis water kan voorzien voor hun leden, maar kunnen we het gebruik van plastic flessen op onze sites tot een minimum beperken en misschien op termijn zelfs helemaal tot nul herleiden”, zeggen Michaël Vannieuwenhuyze van de Sportdienst en Valerie Claeys van de Milieudienst. “Dat er minder plastic flessen naar onze site worden meegebracht is goed voor het milieu en het zorgt ook voor een propere site. Nu blijven immers heel wat lege plastic flessen op de voetbalvelden slingeren.” Ook niet onbelangrijk: de stad Harelbeke heeft een drinkwaterconvenant ondertekend en dit past ook perfect in dit kader. “De toestellen zijn er gekomen met dank aan De Watergroep”, zegt schepen van Sport Dominique Windels (sp.a). “We hebben de intentie om ook volgend jaar nog extra drinkwaterpunten te voorzien op de verschillende sportsites.”