Verhakkeld wrak blijft steken op brugreling na zware botsing

De Opel Astra werd aan de rechterzijde helemaal opengereten en bleef hangen op de reling van de brug.
Hans Verbeke De Opel Astra werd aan de rechterzijde helemaal opengereten en bleef hangen op de reling van de brug.
In Stasegem (Harelbeke) is dinsdagavond een man zwaargewond geraakt bij een spectaculair ongeval. Hij botste tegen een vrachtwagen, zijn verhakkelde auto bleef hangen op de reling van een brug. “Ik kon geen kant meer uit, die auto kwam recht op me af”, zegt de aangeslagen trucker die ongedeerd bleef.

Het ongeval gebeurde rond half vijf op het verkeerscomplex aan de R8 in Stasegem. De bestuurder van een Opel Astra, een man uit Harelbeke, week er om nog onbekende reden af van z’n rijvak. Hij botste aan de linkerkant van de weg frontaal met een vrachtwagen die uit de andere richting kwam. “Ik reed helemaal niet snel”, zegt de trucker uit Menen. “Die wagen week uit en stevende recht op me af. Zo hard als ik kon, stampte ik op m’n rem. Doordat mijn oplegger niet geladen was, kon ik nog stoppen voor het tot een botsing kwam.” Door de klap werd de Opel Astra aan de rechterzijde opengereten. “De brokstukken vlogen in het rond”, vertelt de trucker. “Ik zag het wrak in m’n zijspiegel stranden met één wiel op de reling van de brug.” De vrachtwagenchauffeur repte zich uit z’n cabine. “Ik was ervan overtuigd dat de automobilist dood was”, zegt hij. “Maar dat bleek gelukkig niet het geval. Hij was zelfs bij bewustzijn en slaagde erin zelf uit het wrak te klauteren. Het was intussen ook beginnen branden aan de motor, die half uit de wagen hing. Samen met een passant, die ook gestopt was, kon ik de vlammen doven.”

Nog langere file

Eén van de wielen van de Opel Astra belandde in de graskant naast de lager gelegen Visserskaai. De bestuurder van de personenwagen liep zware verwondingen op, kreeg ter plaatse de dringendste zorg toegediend en werd naar het AZ Groeninge gebracht. Het ongeval zorgde voor een lange file tijdens de avondspits op de naastgelegen R8. De brandweer had nog een flinke kluif aan het proper maken van de rijweg, eens het wrak van de Opel Astra en de vrachtwagen getakeld waren. Rond half zeven was de rijweg weer vrij.

De klap was erg hevig.
Hans Verbeke De klap was erg hevig.
Hans Verbeke
De Opel Astra werd aan de rechterzijde helemaal opengereten.
Hans Verbeke De Opel Astra werd aan de rechterzijde helemaal opengereten.
De wagen bleef hangen op de reling van de brug.
Hans Verbeke De wagen bleef hangen op de reling van de brug.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert DE REU

  Sommige hebben echt een goede engel bewaarder, ook al worden wagens wel veiliger als vroeger, hopelijk spoedig herstel voor de Opel bestuurder en sterkte aan de Vrachtwagenchauffeur.

 • Joeri De clercq

  Touringen/breaks/stationwagen gewoon verbieden. Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen met deze type auto’s ! ?

 • Erwin De Meyer

  Sommigen begaaien het echt wel.

 • Jules Vermeers

  Deze keer kon de vrachtwagen chauffeur er niets aan doen.

 • Pascal Fransen

  Met welke uitleg gaan de experten nu komen