Verdachte ontkent winkeldiefstal bij Brands Only

Het dossier van Houari H. belandde op de tafel van de rechter in Kortrijk.
LSI Het dossier van Houari H. belandde op de tafel van de rechter in Kortrijk.
Een verdachte uit Antwerpen ontkent dat hij op 21 juni 2017 een winkeldiefstal bij kledingzaak Brands Only in Harelbeke pleegde. Na betrapt te zijn, gaf de dader een duw om te kunnen wegvluchten.

Het winkelpersoneel merkte op dat een man kledij in zijn broek verstopte. Toen hij de kassa zonder betalen wou passeren, grepen een winkelbediende en de winkelmanager in. Ze hielden de man staande maar door een duw te geven, slaagde hij er toch in te vluchten. In de buurt van de winkel bleef een Peugeot van Houari H. uit Antwerpen achter. In het voertuig lag het gsm-toestel van H. Maar de man ontkent. “Zowel de winkelbediende als de manager konden hem niet op foto herkennen”, aldus zijn advocaat. “Hij leende zijn voertuig uit en zat op die dag in Parijs.” De openbare aanklager vond die uitleg ongeloofwaardig en vroeg een celstraf van zes maanden en een boete van 800 euro. De Peugeot is nog altijd in beslag genomen. Vonnis op 16 december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.