Vader en plusmama veroordeeld voor klappen aan dochter (7)

LSI
Een 37-jarige vader uit Harelbeke is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld omdat hij zijn 7-jarig dochtertje klappen zou hebben gegeven. Terwijl hij er dankzij de gunst van de opschorting zonder straf vanaf kwam, kreeg de plusmama een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een al even voorwaardelijke boete van vierhonderd euro omdat ze het 4-jarig zoontje aangespoord zou hebben om zijn zusje ook klappen te geven.

Het koppel ontkende en weet het proces aan een verzuurde relatie met de moeder van de kinderen. Op 12 maart 2018 stelde de moeder vast dat haar 7-jarige dochter enkele blauwe plekken op haar lichaam en rode striemen in haar hals had  toen ze haar van school ging ophalen. Ze diende klacht in bij de politie. Zowel het meisje als haar 4-jarig broertje werden verhoord en verklaarden dat het meisje door haar vader Kevin V. was geslagen en dat de jongen was aangespoord om nog enkele extra klappen te geven. “Op zaterdag heb ik haar een pedagogische tik gegeven toen ze niet flink was”, verklaarde V. aan de rechter. “Meer niet. Die andere verwondingen waren afkomstig van twee valpartijen tijdens een fietstochtje op zondag. Dit proces is een gevolg van valse beschuldigingen door de moeder.” De rechter oordeelde echter dat het koppel toch schuld trof.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.