Twintiger terecht voor slag tijdens voetbalwedstrijd na conflict over bal

Een 23-jarige jongeman uit Harelbeke moest zich voor de Kortrijkse strafrechter verantwoorden na een verkeerd afgelopen voetbalwedstrijd op een tornooi in Harelbeke. Hij gaf zijn tegenstander een slag. “Maar dat was niet met opzet”, klonk het.

Allesbehalve sportief. Zo verliep de voetbalwedstrijd op 16 juni 2018 tussen… Sportief en Hermanos. Toen de bal buiten de lijnen rolde, eisten zowel Brecht V. als zijn tegenstander van Hermanos het ding op. “Ik had de bal het eerst en zag hem op mij afstormen. Ik maakte een afweerbeweging, meer niet”, aldus V. Het slachtoffer zag het anders. “Ik kreeg eerst een duw en daarna nog een slag in het gezicht.” Hij raakte bewusteloos en moest met een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd worden. Het Openbaar Ministerie vroeg een celstraf van twee maanden en een boete van 400 euro voor V. Zelf vroeg hij de rechter de feiten te herkwalificeren naar onopzettelijke slagen en verwondingen. “Er werd gespeeld voor de ‘zuipbeker’, dat zal ook wel meegespeeld hebben zeker?”, vroeg de rechter zich af. Vonnis op 11 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.