Twee privéfeestjes met 20 aanwezigen stilgelegd door politie in Harelbeke, ook bar en café dicht

De politie van de zone Gavers zette maandag voor de tweede keer in tien dagen tijd de achtervolging in op dezelfde Renault Clio met Franse nummerplaat.
Hans Verbeke De politie van de zone Gavers zette maandag voor de tweede keer in tien dagen tijd de achtervolging in op dezelfde Renault Clio met Franse nummerplaat.
In Harelbeke heeft de politie van de zone Gavers zaterdagnacht twee privéfeestjes in woningen stilgelegd. Daarbij waren in totaal twintig mensen aanwezig. Een café en een bar moesten de dag ervoor gesloten worden.

In totaal stelde de politiezone in Deerlijk en Harelbeke sinds de start van de coronamaatregelen al elf processen-verbaal op. Zaterdag liepen de uitbaters van een bar en een café tegen de lamp, omdat ze toch nog open bleven. Daarbij waren in totaal tien klanten aanwezig. Er waren zelfs enkele bestuurlijke aanhoudingen nodig om de situatie te bedaren. Zaterdagnacht kwamen in Harelbeke in twee privéwoningen dan nog eens in totaal twintig personen samen. Ook zij zijn één voor één geïdentificeerd en riskeren celstraffen tot drie maanden en boetes tot 4.000 euro. Het aantal overtreders liep in Harelbeke en Deerlijk al op tot veertig.

Burgemeester van Harelbeke Alain Top.
Alexander Haezebrouck Burgemeester van Harelbeke Alain Top.

Harelbeeks burgemeester Alain Top (sp.a) pikte op deze vaststellingen in en verstuurde een oproep via Facebook. “Beste inwoners, er bereiken me meer en meer berichten als zouden cafés én inwoners zich niet aan het samenscholingsverbod houden. Cafés houden achter gesloten gordijnen open zijn en in privéwoningen worden nog steeds feestjes gehouden. Doe dit niet aub! Iedereen weet intussen dat het coronavirus erg besmettelijk is en toch beseffen sommigen dat nog niet. Als we Italiaanse en Spaanse toestanden willen vermijden, dan hou je je aan het samenscholingsverbod. We willen een coronaslachtoffer toch niet op ons geweten hebben zeker? De politie doet effectieve controles en zal niet nalaten een pv op te stellen bij elke overtreding. Onthou dat hoe beter we ons aan de regels houden, hoe sneller we terug naar het gewone leven terug kunnen keren! #samentegencorona #iedereendoetmee #blijfinuwkot”.