Stunt van pastoor: 78 Rita’s in misviering voor Heilige Rita in Sint-Ritakerk

Zaterdag hebben 78 Rita’s de misviering bijgewoond in de Sint-Ritakerk in Harelbeke. Er was een eucharistieviering ter ere van de Heilige Rita en de pastorale ploeg had het originele idee om daarop honderd Rita’s bijeen te krijgen. 

“Honderd is ook maar een nummer natuurlijk”, zei pastoor Bart Geryl voor hij alle Rita’s naar voor riep in de mis. “We zijn blij met elke Rita die vandaag naar onze kerk is afgezakt.”

 Alle Rita’s gingen samen op de foto vooraan in de kerk en kregen een kaarsje als bedanking voor hun aanwezigheid. “De naam van onze geliefde heilige betekent eigenlijk ‘kostbare parel’”, legt pastoor Bart uit. “Net zoals jullie voor elk in jullie omgeving ook kostbare parels zijn.” 

Riet De Clercq en Rita De Tavernier, allebei 69 jaar en uit Harelbeke, waren op de uitnodiging ingegaan van de parochie. “We zijn allebei actief in het koor van de parochie Sint-Jan in Kortrijk, maar voor deze speciale viering wilden we de mis hier ook even bijwonen. We vinden het een leuk initiatief van de parochie om zo de kerk even in de aandacht te brengen.” Ook voormalig burgemeester Rita Beyaert tekende present. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Liesbeth Cuppens

    Het valt mij op dat er ook dit jaar weer niet bij staat waarvoor men de heilige aanroept. De Heilige Rita is de beschermheilige van de hopeloze gevallen. Een druk leven dus, want het aantal mensen voor wie er geen hulp meer mag baten, is vrij groot.

  • Rita Logghe

    Geweldig initiatief. Ik vraag me af hoe oud de jongste is. Ik zelf ben 55 jaar en vind het een vreselijk ouderwetse naam, maar misschien komt de naam terug in de mode. Ik leef op hoop :(