Schoolstraat uitgesteld door gebrek aan vrijwilligers

Bij de start van de testfase, in mei. Met directeur Leen Pison, verkeerscoördinator, raadslid Wout Patyn en schepen Tijs Naert (Groen).
Henk Deleu Bij de start van de testfase, in mei. Met directeur Leen Pison, verkeerscoördinator, raadslid Wout Patyn en schepen Tijs Naert (Groen).

De schoolstraat in de Tieltestraat in Hulste krijgt voorlopig geen vervolg. Eind vorig schooljaar werd daar bij wijze van proef het ‘schoolstraat-regime’ ingevoerd, om de verkeersveiligheid in de buurt van de Gemeentelijke Basisschool Noord te verbeteren. Een schoolstraat wordt verkeersvrij gemaakt gedurende het half uur rond de start en het einde van elke schooldag. Die proefperiode werd positief geëvalueerd, maar de stad vindt geen vrijwilligers om de schoolstraat verder te zetten het komende schooljaar.

“Tijdens de testfase kwamen meer kinderen te voet en met de fiets naar school en meer kinderen wandelden mee met de rij”, vertelt schepen van Mobiliteit Tijs Naert (Groen). Toch wordt de schoolstraat niet ingevoerd. “We vinden echter niet genoeg vrijwilligers om te kunnen garanderen dat er altijd één gemachtigd opzichter aanwezig is. Helemaal afgeschreven is de schoolstraat niet, we blijven zoeken naar vrijwilligers. Maar we gaan daarnaast dus ook op zoek naar andere manieren om de verkeersveiligheid in de schoolomgeving te verbeteren. Zo zouden we met de stad kunnen inzetten op ‘wandelpools’, waarbij kinderen met verschillende rijen uit verschillende verdere hoeken samen naar school kunnen wandelen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.