Rustig wachten op de bus in de zetel

Het bushokje bij de supermarkt Albert Heijn is gezellig ingericht, met bloemetjesbehangpapier, een tweezit en een fotokader.
Joyce Mesdag Het bushokje bij de supermarkt Albert Heijn is gezellig ingericht, met bloemetjesbehangpapier, een tweezit en een fotokader.
Wie extra comfortabel op de bus wil wachten, kan deze week terecht in het bushokje in de Gentsesteenweg in Harelbeke, ter hoogte van supermarkt Albert Heijn. Het bushokje werd ingericht als leefruimte, compleet met behangpapier en fauteuil. Aan de muur hangt de boodschap 'Doe alsof je thuis bent, gooi je afval niet op de grond'.

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM, Fost Plus en de VVSG richtten samen in elk van de 9 geselecteerde steden één bushok in. Harelbeke is een van de steden waar er deze week een livingbushokje staat, volgende week krijgt de Zwevegemsestraat in Kortrijk er eentje.


"Dit is de aftrap van de nieuwe Vlaamse Mooimakers-campagne, waarbij we iedereen oproepen om geen afval op de grond te gooien", zegt Koen Delie van Imog, dat via de VVSG meewerkt aan het project.


"We merken dat de buurt rond stopplaatsen van het openbaar vervoer 'hotspots' zijn voor zwerfvuil, vandaar dat we net voor die punten kiezen om onze campagne af te trappen. De komende weken zullen er ook nog banners te zien zijn in heel Vlaanderen." (JME)