Rechter wil weten of man met alcoholprobleem kampt

De politierechter in Kortrijk laat onderzoeken of de zoon van een huisarts uit Harelbeke kampt met een alcoholprobleem. Aanleiding zijn de vier veroordelingen daartoe die de man de jongste tien jaar heeft bijeengespaard.

De dokterszoon maakte het een tijd geleden erg bont op een avondje uit.


"Hij dronk te veel, stapte nadien in zijn wagen en viel in slaap", zegt z'n advocaat. "Een patrouille merkte dat op en maakte hem wakker. Mijn cliënt moest ondersteund worden en werd naar het commissariaat gebracht om zijn roes uit te slapen. Toen hij rond 11 uur weer mocht beschikken, stapte hij in z'n wagen en reed weg. Hij dacht dat hij intussen nuchter was. Wat hij niet wist, was dat de politie op de loer lag. En dus liep hij opnieuw tegen de lamp."


De politierechter wees de dokterszoon op het feit dat hij sinds 2007 al vier veroordelingen opliep omwille van rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.


"Het lijkt me dat u misschien wel een probleem heeft met alcohol, we laten dat best eens onderzoeken", zei de rechter; die de aanstelling beval van een expert-geneesheer. De beklaagde ontkent dat hij een drankprobleem heeft. De zaak wordt verder gezet op 17 december.


(VHS)