Politie zoekt gevluchte automobilist die gloednieuwe paal ANPR-camera’s in de vernieling rijdt

Door de klap kwam de paal met camera's helemaal schuin te staan.
Hans Verbeke Door de klap kwam de paal met camera's helemaal schuin te staan.
Langs de Kortrijksesteenweg in Harelbeke is in de nacht van donderdag op vrijdag een paal aangereden waarop bewakingscamera’s en ANPR-camera’s hangen. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf en wordt opgespoord.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Land Rover-concessie De Poorter, niet ver van het gekende kruispunt Den Hert. Een bestuurder die in de richting van Kortrijk reed, merkte de vluchtheuvel niet op waar sinds enkele maanden pal in het midden de bewuste paal staat opgesteld. Hij of zij knalde er tegenaan. Door de klap is er onderaan een flinke knik in de paal die helemaal schuin kwam te staan. Daardoor registreren de ANPR-camera’s niks meer.

Beeldmateriaal wordt onderzocht

De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf na het ongeval en wordt opgespoord. “We hopen dat de camera’s iets geregistreerd hebben dat zou kunnen leiden naar de man of vrouw die de botsing heeft veroorzaakt”, zegt commissaris Kris Crepel van de politiezone Gavers. “We doen er in elk geval alles aan om de aanrijder op te sporen. Daarnaast moet onderzocht worden in hoeverre de apparatuur schade heeft opgelopen door de botsing. Het is goed mogelijk dat het om een stevig prijskaartje gaat. De paal is nu buiten werking maar wordt zo snel mogelijk vervangen. We hopen dat dit begin volgende week al gebeurt.” Wie informatie heeft over de botsing of de aanrijd(st)er, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

De politie voerde een sporenonderzoek op de plaats van het ongeval.
Hans Verbeke De politie voerde een sporenonderzoek op de plaats van het ongeval.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Walter Corneel

  Die paal staat daar zeer slecht heb daar eens een vrachtwagen zien een maneuver uitvoeren en het scheelde niet veel of ze lag plat

 • Karel Tichmann

  Om deze actie af te keuren, is zeer moeilijk...

 • ivan DEJONGHE

  hier is de gemeente de schuldige met zo maar alles overal te pas en te onpas te plaatsen dat zie je toch zo dat dat nooit goed zou komen zo midden de weg ik zou als bestuurder de gemeente aanklagen

 • Paul Philippaerts

  Mensen zet een camera in je wagen en film er maar op los. Privacy veeg er uw voeten aan. Kijk zelf niet naar de beelden speel ze gewoon door aan de politie. Laat die maar cinema kijken ze hebben toch geen tijd om de weg op te gaan.