Politie houdt extra toezicht tijdens eerste week
van het schooljaar

De politie van de zone Gavers waarschuwt voor inbraken in appartementsgebouwen.
Hans Verbeke De politie van de zone Gavers waarschuwt voor inbraken in appartementsgebouwen.
De politiezone Gavers (Harelbeke, Deerlijk) houdt vanaf volgende week 2 september tot en met 13 september extra toezicht op de weg. Ze doen dat in samenspraak met beide burgemeesters en schepenen van Mobiliteit. “Op die manier willen we de kinderen zo veilig mogelijk opnieuw naar school laten gaan”, klinkt het. 

Harelbeke en Deerlijk steunen hierbij het project ‘veilig schoolbegin’. De politie zal extra waakzaam zijn voor de verkeersveiligheid rond de schoolomgevingen. Daarbij zullen ze extra letten op het respecteren van de voorrangsregels, het parkeergedrag en het verkeersgedrag van schoolgaande kinderen. Er zullen ook extra snelheidscontroles gebeuren en extra controles op het dragen van de gordel en het gebruik van kinderzitjes. “We sensibiliseren hierbij alle weggebruikers voor een veilig verkeer en in het bijzonder de veiligheid van de zwakke weggebruiker”, zegt korpschef Jean-Louis Dalle. “We steken als politiezone een extra tandje bij maar dit is geen taak van de politie alleen maar ook van alle weggebruikers, ouders, leerkrachten en de schoolgaande jeugd zelf.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.