Parking muziekschool wordt groen rustplekje met klein concerthoekje

De schepenen en leerkrachten op de parking aan de muziekschool, op de hoek van de Vrijdomkaai en de Toekomststraat. Het wordt een groen plekje.
Henk Deleu De schepenen en leerkrachten op de parking aan de muziekschool, op de hoek van de Vrijdomkaai en de Toekomststraat. Het wordt een groen plekje.
De parking aan de muziekschool, op de hoek van de Vrijdomkaai en de Toekomststraat, wordt een groen plekje. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond beslist.

“De parking, waar nu zo’n 10-tal wagens kunnen parkeren, worden een groen rustplekje in onze stad”, zegt schepen Tijs Naert (Groen). “Er komt ruimte voor een buitenklas, en een hoekje waar miniconcertjes kunnen plaatsvinden. We zullen er ook de verbinding met de Leie maken.”

Het verlies aan parkingplaatsen wordt opgevangen. “Sowieso zijn er heel wat parkeermogelijkheden in de Vrijdomkaai, en het Zorgbedrijf zal de parking, die uitgerust is met een slagboom, vanaf 17 uur openstellen voor vrij gebruik.”

Er wordt 100.000 euro geïnvesteerd, als alles goed gaat start de aanleg nog dit jaar. Het gaat om een plek van zo’n 800 vierkante meter.