Op vlindersafari gaan en braakballen pluizen
op nieuw event ‘De Gavers uitgepluisd’

Illustratiebeeld
RV Illustratiebeeld
Op zondag 1 september, van 14 uur tot 18 uur, pakt de Provincie West-Vlaanderen in provinciedomein De Gavers in Harelbeke uit met een nieuw concept: ‘De Gavers uitgepluisd’. Tijdens deze gratis ontdekkingstocht kunnen jong en oud aan de hand van verschillende activiteiten kennis maken met de vele soorten planten en dieren in het domein.

Deelnemers kunnen er op vlindersafari, braakballen pluizen, watervogels spotten van op de fluisterboot of de vijver ontdekken met een reuzenkano. Kinderen kunnen ook op onderzoek gaan met de waterprofessor. En voor wie al het leven onder water wil ontdekken kan dat al snorkelend. Zwemgerief meebrengen volstaat.

Workshops

Daarnaast zijn er nog tal van workshops en is er randanimatie. Tussen 14 uur en 15.30 uur  kan je een vogelringer aan het werk zien. Een unieke gelegenheid om heel wat over het leven van vogels te weten te komen en ze van dichtbij te zien. Om 17 uur wordt deze dag afgerond met een voorstelling van ‘Don van Diversidad’ op het centrale plein. In deze verteltheaterproductie neemt Don jong en oud mee in het verhaal van biodiversiteit en het belang van natuurbehoud. Het evenement en alle activiteiten zijn volledig gratis. Er hoeft ook niet vooraf ingeschreven te worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.