Nieuwe motorfiets bij politiezone Gavers

Korpschef Jean-Louis Dalle, burgemeester Claude Croes, commisaris Lieven Naessens, de twee inspecteurs en Harelbeekse burgemeester Alain Top die de sleutels overhandigde van de motor
LSI Korpschef Jean-Louis Dalle, burgemeester Claude Croes, commisaris Lieven Naessens, de twee inspecteurs en Harelbeekse burgemeester Alain Top die de sleutels overhandigde van de motor
De politie van de zone Gavers (Harelbeke-Deerlijk) heeft voor de uitbouw van haar verkeersdienst een nieuwe motorfiets gekocht. Binnenkort gaat ook de eerste vrouwelijke motorrijder in de zone aan de slag. “Alles met één doel: de verkeersveiligheid verhogen”, aldus korpschef Jean-Louis Dalle.

De nieuwe BMW 1250 GS werd gekozen omwille van de wendbaarheid en om in te zetten in een stedelijke omgeving. In totaal beschikt de zone nu over drie motorfietsen. Tegen eind dit jaar zal inspecteur Lindsey Bruwier als eerste vrouwelijke motorrijder in de zone aan de slag gaan. Alle motorrijders van de politiezone Gavers zijn ondertussen uitgerust met de nieuwe oranje motorkledij.

De politiezone zal van 2 tot en met 13 september extra waakzaam zijn voor de verkeersveiligheid rond de schoolomgevingen. Daarbij zullen ze extra letten op het respecteren van de voorrangsregels, het parkeergedrag en het verkeersgedrag van schoolgaande kinderen. Er zullen ook extra snelheidscontroles gebeuren en extra controles op het dragen van de gordel en het gebruik van kinderzitjes.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.