Meesterbrouwers De Brabandere krijgen eigen bier

Brouwmeester Chris Van Acker brouwde het eerste bier uit de reeks Brewmaster's Selection: de Wild Tripel Hop.
Foto Johan Anckaert Brouwmeester Chris Van Acker brouwde het eerste bier uit de reeks Brewmaster's Selection: de Wild Tripel Hop.

De drie meesterbrouwers bij brouwerij De Brabandere in Bavikhove mogen elk hun eigen bier ontwikkelen. "Al sinds de start van onze brouwerij in 1894 is liefde voor het bierbrouwen een passie bij brouwerij De Brabandere en al haar medewerkers", zegt Bert De Brabandere.


"De allergrootste passie voor het brouwen vinden we echter terug bij onze Meesterbrouwers, Chris Van Acker, Yves Benoit en Pieter Maes. Zij leveren een essentiële bijdrage in het ontwikkelen en produceren van onze bieren, en ze zetten al jaren prachtig werk neer.


Chris al 31 jaar, Yves al 20 jaar, en Pieter 9 jaar. Ze verdienen het om op die manier eens in de spotlights gezet te worden." Chris mag de spits af bijten. Hij brouwde de 'Wild Tripel Hop', een bier met onder meer twee Amerikaanse hopsoorten, Cascade en Amarillo en foederbier dat 24 maanden kon rijpen op de eikenhouten vaten bij De Brabandere. "Het is een goudblond bier van 8 procent met een stevige schuimkraag geworden", zegt Chris. "Een frisse citrusgeur, een mooie hopbitterheid en een aangenaam zuurtje als nasmaak." Yves Benoit pakt in juli uit met zijn bier, Pieter Maes in oktober. Er werd 150 hectoliter gebrouwen van de Wild Tripel Hop. Het bier is verkrijgbaar in drankenspeciaalzaken in onze regio. (JME)