Massaal afscheid van collega's die omkwamen bij quadongeval op vakantie

De twee vrienden kwamen om op het eiland Kos.
YouTube De twee vrienden kwamen om op het eiland Kos.
In het crematorium in Kortrijk is deze middag massaal afscheid genomen van Kevin ‘Winky’ Vanterwyngen (29) uit Zwevegem en Frederic ‘Boone’ Boone (31) uit Harelbeke. Beide werkmakkers en gezworen kameraden kwamen op 30 juli om het leven bij een ongeval met hun quad op vakantie op het Griekse eiland Kos. 

Honderden familieleden, collega’s maar vooral vrienden kwamen naar de plechtigheid afgezakt. Aan de hand van persoonlijke getuigenissen en tientallen foto’s konden herinneringen aan het duo opgehaald worden. “Always loved, never forgotten, forever missed”, klonk de boodschap. “Zolang we leven gaan we ‘buzze’ geven, dat was jouw motto en dat zullen we ook proberen te doen”, aldus Frederiks zus Silvie en broer James. 

“Moesten we naar de hemel kunnen reizen, zouden we onmiddellijk boeken.” “Na het verlies van papa en later ook mama blijf ik als enige van het gezin over en dat doet pijn”, aldus Kevins zus Delphine. Hun werkgever Zaniboo uit Zwevegem maakte als herinnering aan haar twee werknemers een filmpje dat de plechtigheid afsloot: 

Frederic Boone
LSI Frederic Boone
Kevin Vanterwyngen
LSI Kevin Vanterwyngen2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Regis Desmet

    Sterkte aan de familie naasten vrienden collega's, ze deden alles, ze leefden en stierven samen, dat laatste veel te vroeg

  • Philip Verniers

    Mooie herinnering , maar heel jammer