Man verkracht slapende vriendin meermaals: 12 maanden cel met uitstel

Rechtbank Kortrijk
Alexander Haezebrouck Rechtbank Kortrijk

Een man uit Harelbeke is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden met uitstel omdat hij zijn vriendin meermaals verkrachtte tijdens haar slaap. De man kreeg het moeilijk toen in 2014 de vrouw door gezondheidsproblemen geen behoefte meer had aan seks. Zij nam ook zware medicatie waardoor ze erg diep insliep. De man maakte daarvan misbruik en verkrachtte haar meermaals tijdens het slapen. De vrouw merkte dat ’s morgens op. Daarna ging ze naar eigen zeggen akkoord dat hij ’s nachts zijn gang mocht gaan, om ruzie te vermijden. De man sloeg zijn vriendin ook regelmatig en werd snel kwaad. Het slachtoffer stelde zich geen burgerlijke partij, ze zijn nog steeds samen en hebben ondertussen een kindje. De man volgt ondertussen ook therapie. Naast de voorwaardelijke celstraf is hij ook vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marinka Debaveye

    Ze was ermee akkoord? Ze zijn nog steeds samen? Maar ze diende wel klacht in. Ben niet meer mee!!

  • Marc Geerts

    Wat voor een uitspraak is dat nu weer en waarom 5 jaar zijn burgerrechten kwijt ?

  • wim CLAES

    12 maand met uitstel voor verkrachting, 24 maand met uitstel voor doodslag, de gevangenissen kunnen binnenkort dicht. dan moeten de cipiers niet meer staken.Wat een land.