Luchtbeelden tonen enorme ravage van verwoestende brand

Op luchtbeelden, gemaakt door helikopterbedrijf STB-COPTER, is de grote ravage te zien van de verwoestende bedrijfsbrand in Bavikhove vandaag. Op de beelden is te zien dat zo goed als het volledige bedrijf tegen de grond ligt door de vlammenzee. 

Het vuur ontstond iets na 10 uur gisterenochtend. Al snel ontstond een enorme dikke zwarte rookwolk die kilometers ver te zien was. Het duurde uren voordat de brandweer het vuur in het diepvriesgroentenverwerkend bedrijf onder controle kreeg. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd, zo’n 150 buurtbewoners werden geëvacueerd en mensen werden aangeraden ramen en deuren dicht te houden. 

Inmiddels mogen een 50-tal omwonenden terug naar huis. Dat bevestigt burgemeester Alain Top. De brandweer is nog aanwezig om bepaalde veiligheidswerken uit te voeren. Ook een deskundige van het parket is ter plekke. 

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk. Het parket heeft een deskundige aangesteld om dat te onderzoeken. Gelukkig raakte niemand gewond. 

Luchtbeelden, gemaakt door STB-COPTER vanuit een helikopter tonen de ravage van de verwoestende brand.
STB-COPTER Luchtbeelden, gemaakt door STB-COPTER vanuit een helikopter tonen de ravage van de verwoestende brand.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.