Lage opkomst voor Leiedal Koerse door barre weer: “Organisatorisch wél een succes”

Henk Deleu

Het weer betekende een serieuze domper op de pret voor de tweede editie van Leiedal Koerse, die dit keer werd georganiseerd door de samengesmolten organisaties achter de Vlaamse Pijl en het Internationaal Criterium Bavikhove. “Organisatorisch was dit een succes”, zegt Carlo Daelman. “We hebben tot 5 keer toe bogen en hekken moeten terugplaatsen die omvergewaaid waren, maar dat verliep vlot. We stónden er als organisatie, op dat vlak kunnen we deze editie dus zeker een succes noemen. Alleen wat de opkomst betreft, kunnen we niet echt tevreden zijn. Gelukkig hadden we een volle viptent, waar we 600 bezoekers mochten verwelkomen. Maar de gewone man in de straat is thuis gebleven. Logisch ook, je kan niet verwachten van mensen dat ze naar ons evenement komen als het om het uur regent. Jammer, dat wel.” Philippe Gilbert won de rit bij de heren, en samen met Jolien D’Hoore ook de koppeltijdrit. Bij de vrouwen won Lucinda Brand. De organisatie plant volgend jaar een echte klassieker voor dames, die plannen staan nog altijd overeind, ook na deze uitgerende en uitgewaaide editie.

Niels Soens, Wim Devos, Pieter Spiessens, Kenneth Vandenbroucke en Fabian Braeckevelt, verkochten frietjes en braadworsten op Leiedal Koerse voor hun cafévoetbalploeg Dvan FC Damberd.
Henk Deleu Niels Soens, Wim Devos, Pieter Spiessens, Kenneth Vandenbroucke en Fabian Braeckevelt, verkochten frietjes en braadworsten op Leiedal Koerse voor hun cafévoetbalploeg Dvan FC Damberd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.