Kwaremont krijgt alcoholvrije variant

Brouwerij De Brabandere pakt uit met een alcoholvrije variant van wielerbiertje Kwaremont, een bier met een alcoholpercentage van 0,3%.
Brouwerij De Brabandere Brouwerij De Brabandere pakt uit met een alcoholvrije variant van wielerbiertje Kwaremont, een bier met een alcoholpercentage van 0,3%.
Brouwerij De Brabandere pakt uit met een alcoholvrije variant van wielerbiertje Kwaremont, een bier met een alcoholpercentage van 0,3 procent.

“Er komt steeds meer vraag naar alcoholvrije dranken”, zegt Stijn Vermoere van brouwerij De Brabandere. “Vooral dan op evenementen en in horecazaken, omdat de consument dan vaak nog naar huis moet rijden met de wagen. Wij spelen nu in op die vraag.” Het resultaat is lekker, verzekert Vermoere. “Al mag je dus geen kopie van Kwaremont verwachten, het is niet dat het qua smaak precies hetzelfde biertje is geworden, maar dan zonder alcohol. We hadden ons voorgehouden om het biertje niet te lanceren, als de smaak niet 100 procent naar onze zin zou zijn. Maar dat is het dus wel, het is een ‘fitte blonde’ geworden. De komende wielerevenementen gaan we het bier lanceren.”