Kindergemeenteraad geeft verlanglijstje voor meerjarenplan af aan stadsbestuur

De leden van de kindergemeenteraad van Harelbeke hebben het stadsbestuur de punten voorgesteld die zijn belangrijk zouden vinden in het meerjarenplan voor de komende legislatuur.
Jeugddienst Harelbeke De leden van de kindergemeenteraad van Harelbeke hebben het stadsbestuur de punten voorgesteld die zijn belangrijk zouden vinden in het meerjarenplan voor de komende legislatuur.

De leden van de kindergemeenteraad van Harelbeke hebben het stadsbestuur de punten voorgesteld die zijn belangrijk zouden vinden in het meerjarenplan voor de komende legislatuur. De kinderen hadden een aantal kernthema’s naar voren geschoven: vrede, veiligheid, armoede, gelijkheid, gezondheid en welzijn. “Er zaten een aantal voor de hand liggende zaken tussen”, zegt schepen van jeugd David Vandekerckhove (Groen). “Zoals: ruimte voor spelen, meer groen, veilige fietspaden, activiteiten om kinderen en jongeren van achter schermpjes weg te lokken, enz. Maar dit jaar zaten er ook enkele bredere maatschappelijke thema’s in. Zo stelden ze voor dat kinderen vaker langs konden gaan bij eenzame ouderen. We gaan hun voorstellen zeker meenemen bij de opmaak van het meerjarenplan, samen met de input die we krijgen van de andere inwoners tijdens ons participatietraject.” 

De leden van de kindergemeenteraad van Harelbeke hebben het stadsbestuur de punten voorgesteld die zijn belangrijk zouden vinden in het meerjarenplan voor de komende legislatuur.
Jeugddienst Harelbeke De leden van de kindergemeenteraad van Harelbeke hebben het stadsbestuur de punten voorgesteld die zijn belangrijk zouden vinden in het meerjarenplan voor de komende legislatuur.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.