Jaloerse man (29) verkracht vriendin tot drie maal toe

Een beeld van de rechtbank van Kortrijk.
Alexander Haezebrouck Een beeld van de rechtbank van Kortrijk.
Een 29-jarige man uit Harelbeke verkrachtte zijn toenmalige vriendin in één week tijd tot drie maal toe. Hij ging door het lint omdat hij dacht ze een ketting had gekregen van een andere man. “Hij ging erg brutaal te werk, zo legde hij zijn hand op haar mond en bond haar vast met snelbinders”, zei de procureur op de rechtbank. 

M. C. (29) uit Harelbeke verkrachtte zijn toenmalige vriendin tot drie keer toe tussen 24 november en 1 december vorig jaar. De politie werd op 1 december opgeroepen om langs te gaan in de woning van het koppel dat toen zo’n 10 jaar samen was, wegens relationele problemen. “De vrouw wou de woning verlaten en had haar valiezen gepakt, maar daar ging beklaagde duidelijk niet mee akkoord”, zei de procureur.

Na ondervraging van de vrouw bleek dat haar vriend haar de afgelopen week tot drie maal toe brutaal verkracht had. De eerste keer was in de nacht van 23 op 24 november waarin hij haar tot twee keer toe verkrachtte. “Zijn stoppen sloegen door nadat hij in haar gsm iets had gezien van een ketting in een conversatie met een andere man. Hij dacht dat ze van hem een ketting had gekregen. Daarna sleurde hij haar naar de slaapkamer, bond haar vast met snelbinders en verkrachtte haar.

Doodsbedreigingen

Hij plaatste ook zijn hand op haar mond zodat ze niet kon schreeuwen. Ze spartelde tegen dus het was duidelijk dat ze het niet wou, de feiten duurden maar liefst één uur lang.” Een derde keer gebeurde op 29 november. Toen was de beklaagde porno aan het kijken. Toen zijn vriendin passeerde, sleurde hij haar in de zetel en dwong haar opnieuw tot seks. De beklaagde bekent de feiten maar zegt dat hij haar niet vastbond met snelbinders. Hij moet zich ook verantwoorden voor doodsbedreigingen via sms. 

“Hij heeft daar inderdaad geschreven dat hij haar zou doden, maar zij antwoordde dat zij hem ook zou vermoorden mocht ze door hem ooit opnieuw zo diep komen te zitten”, pleitte zijn advocate Sarah Leysen. “Mocht hij ze hebben vastgebonden met snelbinders dan zou het slachtoffer daar snijwonden aan overgehouden hebben, dat heeft de politie niet vastgesteld. Ondertussen heeft hij zijn leven terug herpakt en heeft hij een nieuwe relatie die vlekkeloos verloopt.”

De beklaagde betuigde zijn spijt en zegt dat hij de feiten pleegde in een moeilijke periode waarin hij teruggreep naar drank en cocaïne. M. C. werd in 2010 al twee keer veroordeeld voor het bezit van verboden wapens en drugs. Hij riskeert een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 15 maanden effectief. Zijn advocate vraagt om de gevangenisstraf te beperken tot de periode die hij al in voorhechtenis doorbracht en om hem strenge voorwaarden op te leggen. Vonnis op 23 oktober. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sebastian Peeters

    Harelbeke, niet raar dat zoiets daar gebeurt. Alle marginalen en druggebruikers uit groot Kortrijk en Waregem trekken daar samen naartoe.