Inbrakenplaag in appartementen blijft aanhouden: opvallend meer feiten dan vorig jaar

De politie van de zone Gavers waarschuwt voor inbraken in appartementsgebouwen.
Hans Verbeke De politie van de zone Gavers waarschuwt voor inbraken in appartementsgebouwen.
Onbekenden hebben dinsdagnamiddag ingebroken in een flat langs de Arendsstraat in Harelbeke. Daarbij werd ondermeer een duur horloge gestolen. De inbraak is dit keer een alleenstaand geval, maar eerder dit jaar waren er al opvallend veel dergelijke feiten.

Een zestiger uit de Arendsstraat meldde dinsdag rond 16 uur bij de politie dat er tijdens zijn afwezigheid was ingebroken in zijn flat. De man woont op de tweede verdieping van een appartementsgebouw. De daders forceerden het cilinderslot om binnen te geraken. De flat werd doorzocht, er verdween ondermeer een duur horloge. De inbraak, op klaarlichte dag, is een nieuw feit in een reeks waarmee de politie sinds begin dit jaar wordt geconfronteerd. “Precieze cijfers kan ik op dit moment niet geven, maar het zijn opvallend méér feiten dan in dezelfde periode van vorig jaar”, weet commissaris Kris Crepel van de politiezone Gavers. “Eind februari, begin maart hebben we daarom strooibriefjes uitgedeeld in inbraakgevoelige buurten. Ook de Buurtinformatienetwerken werden ingeschakeld om mensen te waarschuwen. En uiteraard zijn onze interventieploegen extra aandachtig met het oog op inbraken in appartementsgebouwen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.