Imog-investering in CNG-installatie rendeert: “304.097 kilogram getankt in 2018”

Fluvia-zonecommandant Frank Maertens en Imog-algemeen directeur Johan Bonnier, bij de CNG-tankinstallatie in de Kortrijksesteenweg in Harelbeke
Imog Fluvia-zonecommandant Frank Maertens en Imog-algemeen directeur Johan Bonnier, bij de CNG-tankinstallatie in de Kortrijksesteenweg in Harelbeke
De ombouw naar alternatieve brandstoffen bij de openbare vloot van steden en gemeenten kent een hoge vlucht, ook wat CNG betreft. Dat blijkt uit cijfers van de afvalintercommunale Imog. “Er werd in 2018 in totaal 304.097 kilogram getankt bij onze CNG-tankinstallatie”, zegt algemeen directeur Johan Bonnier.

Imog investeerde in 2016 in een huis-aan-huisinzameling van afval met voertuigen op CNG. De afvalintercommunale bouwde bovendien een eigen CNG-tankinstallatie aan de Kortrijksesteenweg in Harelbeke. En stelde die voor particulieren open, in een voortrekkersrol. “Omdat lokale besturen ook in een CNG-wagenpark investeerden en onze tankinstallatie open staat voor inwoners, werd de zware investering terugverdiend”, vertelt Johan Bonnier. Enkele cijfers: de gemeente Deerlijk tankte vorig jaar 2.137 kilogram, de stad Harelbeke 2.687 kilogram, de gemeente Kuurne 739 kilogram, de stad Waregem 323 kilogram, het OCMW van Kortrijk 6.991 kilogram en de hulpverleningszone Fluvia 3.050 kilogram. CNG is een fossiele brandstof, maar een CNG-voertuig stoot in vergelijking met een diesel- of benzinewagen 90 procent minder fijnstof uit, 70 procent minder stikstofoxide en 50 procent minder CO2. En het motorgeluid is de helft minder dan een dieselvoertuig. Compressed natural gas (CNG) wordt als aardgas onder druk voornamelijk als voertuigbrandstof gebruikt.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Duyck

    Ik rij ook op cng 15 euro per week dus voor de prijs van een Volle tank voor een week rij ik een maand