Harelbeke zoekt beste vuilnisbak in strijd tegen zwerfvuil

De stad Harelbeke, intercommunale Imog en Mooimakers hebben in het centrum van de stad verschillende types vuilnisbakken geplaatst om uit te testen welk type het meest geschikt is.
Imog De stad Harelbeke, intercommunale Imog en Mooimakers hebben in het centrum van de stad verschillende types vuilnisbakken geplaatst om uit te testen welk type het meest geschikt is.
De stad Harelbeke, intercommunale Imog en Mooimakers hebben in het centrum van de stad verschillende types vuilnisbakken geplaatst om uit te testen welke de meest geschikte is. Het doel is om de hoeveelheid zwerfvuil in de stad terug te dringen.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom Harelbeke experimenteert met verschillende types vuilnisbakken. “De huidige straatvuilnisbakken zijn te klein, waardoor ze vaak overvol zijn”, zegt schepen Tijs Naert (Groen). “Dit ontsiert het centrum en daar wil de stad iets aan veranderen.” De vuilnisbakken in het centrum zijn ook niet ergonomisch, wat het werk voor de ophalers lastiger maakt. 

Omdat er veel verschillende vuilnisbakken op de markt zijn en elk type zijn voor- en nadelen heeft, worden enkele types nu uitgetest. De nieuwe vuilnisbakken staan sinds deze maand op cruciale plaatsen, zoals in de Kortrijksestraat, de Marktstraat en aan het station. De ophalers zullen de verschillende vuilnisbakken evalueren. Maar ook de gebruikers mogen hun mening geven. Dit kan via een enquête op de website van de stad www.harelbeke.be/vuilnisbak. Aan de gebruikers wordt gevraagd om de vuilnisbakken correct te gebruiken en er dus geen huisvuil in te deponeren.  Wie de enquête invult, maakt kans op enkele mooie prijzen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marinka Debaveye

    Ondergrondse vuilniscontainers is een betere oplossing!