Gezocht: blonde, grote man die rolluiken van bakkerij Victor bekladde

De vandaal liet een smeerboel achter op de rolluiken van bakkerij Victor, in Stasegemdorp.
Hans Verbeke De vandaal liet een smeerboel achter op de rolluiken van bakkerij Victor, in Stasegemdorp.
Bakker Tom Victor (44) en Annelies Preneel (42), die op Stasegemdorp al bijna 17 jaar een populaire bakkerij runnen, hebben er flink wat poetswerk opzitten. Een onbekende man bekladde maandagnacht met een spuitbus de twee grote rolluiken van hun zaak. “Wij vinden graffiti leuk maar dit is haastig amateurswerk”, probeert Tom te relativeren.

De overbuurvrouw van Tom en Annelies verwittigde hen dinsdagmorgen in alle vroegte als eerste van het vandalisme. “Nadien spraken nog enkele mensen ons aan”, zegt Tom. “We keken vreemd op toen we ons hoofd buiten staken. De twee grote rolluiken van onze zaak waren beklad met zwarte verf uit een spuitbus. Op beelden van onze bewakingscamera is te zien hoe de dader om drie minuten voor één vannacht is gearriveerd. Hij leek gehaast en was vijf minuten later alweer weg. Het gaat om een grote man, gekleed in jeansbroek en groene sweater met kap. Hij droeg zwarte schoenen, had blond haar en een opvallend grote neus.”

Schrobben lost niet veel op

Tom en Annelies probeerden de graffiti weg te schrobben met verschillende producten. “Maar dat lukte slechts gedeeltelijk. Er blijven grote, vuile vlekken achter. Het is geen zicht.” Het koppel denkt dat ze een toevallig slachtoffer zijn. “Alleen bij ons heeft de man toegeslagen”, zegt Tom. “Als we geviseerd worden, weten we helemaal niet uit welke hoek dat zou kunnen komen. Vijanden of ontevreden klanten hebben we niet, voor zover we weten.” Tom hoopt dat de camerabeelden kunnen leiden tot de identificatie van de dader. “Ik zou ‘m eens willen vragen waarom hij er zo’n boeltje van maakte”, glimlacht hij. “Wij vinden graffiti mooi, maar alleen als het creatief is en goed gedaan werd.”

De vandaal liet een smeerboel achter op de rolluiken van bakkerij Victor, in Stasegemdorp.
Hans Verbeke De vandaal liet een smeerboel achter op de rolluiken van bakkerij Victor, in Stasegemdorp.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bolle verdickt

  Mooie reclame stunt , nu heeft hij aandacht

 • Gaston FOUBERT

  Zoek de neus en vindt de man.

 • Gino Vandenheede

  Wat is er daar plezant aan,er lopen er blijkbaar nog veel rond die een vijs tekort hebben.

 • Jeroen Van Simaeys

  Mochten ze de foto tonen, zou al veel zijn.

 • Marc Uytdewilgen

  De strafmaat tegen die graffiti kladders is beneden maats...Pakkans bijna onbestaande..