Gesnapt met meer dan 2 pro mille op terugweg van begrafenis

De man kwam van een uitvaartplechtigheid (illustratiefoto) toen hij door de politie aan de kant werd gezet.
Vanhalewyck De man kwam van een uitvaartplechtigheid (illustratiefoto) toen hij door de politie aan de kant werd gezet.
Een man die met vervroegd pensioen is, heeft van de politierechter een rijverbod van 45 dagen gekregen omdat hij op te terugweg van een begrafenis gesnapt werd bij een controle. De man had zwaar gedronken.

Al meer dan veertig jaar heeft Raf B. al z’n rijbewijs en nooit stond hij voor de politierechtbank. Tot nu. De politie hield hem een tijd geleden tegen langs de Kuurnsestraat in Bavikhove. De man moest een ademtest afleggen en die bleek positief. Meer zelfs: Raf B. liet ruim twee pro mille alcohol in het bloed optekenen, veel te veel dus om nog veilig met de auto te kunnen rijden. De man, die in 1978 z’n rijbewijs haalde, verklaarde dat hij gesnapt werd toen hij weer huiswaarts reed na een begrafenisplechtigheid. Zijn advocaat vroeg de rechter om mildheid omdat B. z’n wagen broodnodig heeft om elke dag zijn vrouw naar haar werk in Menen te brengen. Het vonnis was niettemin streng: 45 dagen rijverbod en een boete van 800 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.