Geluidsberm aan zuidkant E17 komt er dit jaar

De aanbesteding voor de aanleg van de geluidsberm aan de Keizershoek zal nog dit voorjaar plaatsvinden.
Google Maps De aanbesteding voor de aanleg van de geluidsberm aan de Keizershoek zal nog dit voorjaar plaatsvinden.

De aanbesteding voor de aanleg van de geluidsberm aan de Keizershoek zal nog dit voorjaar plaatsvinden. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) op een vraag van N-VA Harelbeke en Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA).

De bewoners van de wijk Keizershoek in Stasegem zijn al langer vragende partij om de geluidshinder afkomstig van de E17 aan te pakken. De noordelijke geluidsberm langs de E17 werd al gerealiseerd, tussen augustus 2014 en maart 2015. “Op de zuidelijke, ter hoogte van de wijk Keizershoek, bleef het wachten. De start van de aanbestedingsprocedure was eigenlijk al eind 2016 gepland”, zegt Wout Patyn, fractieleider van N-VA Harelbeke. “Toen werd echter een aanbestedingsfout gemaakt waardoor het tot heden blijft aanslepen. De nieuwe aanbesteding komt er nu”, zegt gemeenteraadslid Wout Patyn (N-VA).

 De aanbesteding wordt voorzien dit voorjaar. Als de aanbestedingsprocedure zonder problemen verloopt, zullen de werken na het bouwverlof kunnen uitgevoerd worden. Ook de grondafschuivingen op taluds langs de E403 in Aalbeke worden meteen ook meegenomen in het bestek.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Victor Van Hoeck

    Ja gelijk Spoorwegstraat lawaai , stof en verkeer dubbel zoveel . Rijbaan versmalt en nog steeds verkeer langs bijde kanten snelheid wordt niet aangepast . Kan als moet alle dagen mijn wagen wassen leuk is anders .

  • myriam deryckere

    Noordelijke kant ok ??? Tot aan de brug , tja een berm ! Rest van het dorp kreunt onder lawaai !