Geen straf voor uitgebreide wapencollectie

Een 45-jarige wapenliefhebber uit Harelbeke kreeg van de rechter geen straf voor inbreuken op de wapenwet en bedreiging van zijn echtgenote. Op voorwaarde dat hij zich laat begeleiden voor zijn alcoholprobleem en geen wapens hanteert als hij gedronken heeft.

Rik L. slingerde zijn echtgenote in een dronken bui naar het hoofd "dat hij haar zou doodschieten als ze hem ooit zou bedriegen."


De vrouw diende klacht in bij de politie omdat ze vreesde dat hij zichzelf iets zou aandoen. Bij twee huiszoekingen die volgden vonden de agenten een Smith & Wesson, een Bernardelli, een kogelriem, munitie in de slaapkamer, zes long rifles en munitie in een brandkast aan. De wapens bevonden zich onder meer onder zijn hoofdkussen, onder de chauffeurszetel van zijn wagen, in een brandkast en in een kast in de slaaapkamer.


De man laat zich ondertussen begeleiden voor zijn drankprobleem. (LSI)


Zwalm/Waregem

Acht maanden cel voor drievoudige diefstal van roltabak

Joris I. (29) uit Zwalm heeft van de rechter in Kortrijk acht maanden cel gekregen omdat hij in Waregem tot drie keer toe roltabak ging stelen in de plaatselijke Colruytwinkel.


De boete van 6.000 euro die hij kreeg opgelegd, is grotendeels met uitstel. Als I. in de komende jaren geen nieuwe feiten meer pleegt, moet hij maar 600 euro betalen. De man uit Zwalm is blijkbaar geen doetje want samen met twee anderen, uit Zwalm en Oudenaarde, staat hij momenteel ook terecht voor verschillende diefstallen bij de voormalige ramenfabriek Vlieghe in Kortrijk. Dat gebeurde vorig jaar.


Het trio probeerde het gestolen werkmateriaal te verpatsen in een tweedehandszaak in Kortrijk. Voor die zaak riskeert Joris I. nog eens 14 maanden celstraf en een boete van 300 euro. (VHS)