Geen straf voor dubbele inbraak bij Panos

De twee jongeren van 19 uit Izegem en Harelbeke die op 6 december vorig jaar en 3 januari tot twee keer toe een zware inbraak pleegden op broodjeszaak Panos in het centrum van Izegem hebben van de rechter in Kortrijk geen straf gekregen.

Het duo betaalde wel al de aangebrachte schade van ruim 6.000 euro terug en nam zelf maatregelen om opnieuw op het rechte pad te geraken en blijven.


Op amper één maand tijd sloegen Fabio D. (19) uit Izegem en Michael V. (19) uit Harelbeke tweemaal 's nachts toe. Ze verbrijzelden telkens de glazen toegangsdeur en gingen met zo'n 200 euro uit de kassa aan de haal. Het duo kon op 3 januari met camera's tot aan de centrumbrug gevolgd worden. Later op de nacht konden ze in Deerlijk geklist worden, met een hamer, schroevendraaier en bivakmutsen in de auto. Ze hadden dan ook al een televisie gestolen bij een inbraak in de woning van de stiefmoeder van één van hen. Na amper één week in de cel werden ze al opnieuw vrijgelaten, maar ze kregen huisarrest. Fabio D. kampte met een online gokprobleem en vroeg ondertussen zelf aan de kansspelcommissie om op de zwarte lijst geplaatst te worden, waardoor hij de toegang tot reële of online weddenschapskantoren, casino's of speelautomaten ontzegd wordt. "Ik hoop dat ze toch hun lesje geleerd hebben", reageren uitbaatsters Ellen Eeckhout en Cindy Declercq van Panos op het milde vonnis. (LSI)