Gedupeerde Chiro waarschuwt: "Vals geld amper te onderscheiden van echte briefjes"

Thomas Guillemyn met het valse geld dat werd uitgedeeld tijdens Stasegem Kermis.
Foto AHK Thomas Guillemyn met het valse geld dat werd uitgedeeld tijdens Stasegem Kermis.
Enkele bezoekers hebben met vals geld betaald tijdens Stasegem Kermis eind augustus. "Bij de opbrengst bleek er voor 400 euro vals geld te zijn uitgegeven", vertelt Thomas Guillemyn van de Chiro. "Dit is een serieuze financiële tegenvaller."

Elk jaar slaan de Chiro en de Scouts in Stasegem de handen in elkaar om Stasegem Kermis te organiseren. Daarmee zamelen ze geld in om de werking van hun jeugdbewegingen te organiseren.


"We hadden een fantastisch Kermisweekend achter de rug", vertelt Thomas Guillemyn van de Chiro in Stasegem. "Toen we onze opbrengst binnenbrachten in de bank bleek dat maar liefst vierhonderd euro daarvan vals geld was. Een serieuze aderlating voor ons.

"Wees voorzichtig"

De valsmunters hadden het wel erg professioneel aangepakt. Op een normaal briefje zie je aan de linkerkant een watermerk, als je het tegen het licht houdt. Bij die valse briefjes zag je dat watermerk ook, zonder het tegen het licht te houden. Dat was het enige verschil met echt geld. Wat het materiaal en de grootte betreft, was er niets aan te merken. We willen ook een oproep doen aan alle andere organisaties om voorzichtig te zijn bij het aanvaarden van geld." De jeugdbewegingen dienden ondertussen al een klacht in bij de politie. De zaak wordt onderzocht door de politie. (AHK)