Flip Kowlier trapt nieuw cultuurseizoen af op binnentuin Academie

De oude speelplaats van de Academie Harelbeke Anders is omgetoverd tot een mooie binnentuin.
Joyce Mesdag De oude speelplaats van de Academie Harelbeke Anders is omgetoverd tot een mooie binnentuin.
Flip Kowlier trapte woensdag het nieuwe cultuurseizoen op gang in Harelbeke. Hij deed dat op een heel opmerkelijke locatie: de oude speelplaats van de Academie Harelbeke Anders.

“De lockdown had ook voor CC het SPOOR grote gevolgen”, zegt schepen van Cultuur Francis Pattyn. “Van de ene op de andere dag werden alle activiteiten afgezegd. Hoewel er achter de schermen heel wat werk is verricht, stond het team van CC het SPOOR te popelen om weer optredens te organiseren. Toen de Nationale Veiligheidsraad versoepelingen aankondigde, schoten we meteen in actie. Flip Kowlier konden we dus boeken voor 8 juli, en op 16 juli komt Lady Linn langs.”

Op de binnentuin waren plaatsen voorzien voor 200 aanwezigen, die elk binnen hun eigen bubbel - en op voldoende afstand van de andere bubbels - het optreden volgden. Er waren afzonderlijke circuits voor in- en uitgang en er werd handgel voorzien. Tickets werden contactloos gescand.

“De mensen zaten duidelijk te wachten op concerten”, zegt Pattyn. “Het eerste concert met Flip Kowlier was in een paar uur uitverkocht. Ook in augustus houden we een aantal concerten in open lucht. Deze worden later nog op de website bekendgemaakt.” Eind augustus wordt de rest van het cultuurseizoen voorgesteld. Alle info is terug te vinden op www.cchetspoor.be.