Duo inbrekers geklist dankzij alerte bewoner,
ook buit gevonden

De politie van de zone Gavers waarschuwt voor inbraken in appartementsgebouwen.
Hans Verbeke De politie van de zone Gavers waarschuwt voor inbraken in appartementsgebouwen.
In de nacht van zondag op maandag zijn in Harelbeke en Kortrijk twee inbrekers op heterdaad betrapt. Dankzij een alerte bewoner uit Harelbeke kon één van hen meteen gevat worden, de andere kon even later opgepakt worden. Buit van inbraken uit voertuigen, tuinhuizen en garages kon teruggevonden worden.

Langs de Rodenbachlaan in Harelbeke hoorde een bewoner zondagnacht lawaai in zijn woning. Hij betrapte twee inbrekers in zijn woning en kon één van hen zelf bij de kraag vatten en vasthouden tot de politie ter plaatse was. Al snel kon ook de identiteit van de gevluchte mededader achterhaald worden. Even later kon ook hij in Kortrijk gevat worden. “Dankzij een bovenlokale samenwerking tussen de politiezones Gavers, Mira en Vlas”, aldus commissaris Kris Crepel. Op de vluchtroute konden de agenten ook een rugzak met buit van andere inbraken terugvinden. Het grootste deel kon al aan de slachtoffers teruggegeven worden, maar voor een deel van de buit is de politie van de zone Gavers nog altijd op zoek naar de rechtmatige eigenaars. De gestolen spullen zijn wellicht gestolen uit voertuigen, tuinhuizen en garages op het traject tussen het centrum van Kortrijk, R8 en Harelbeke (in de Spoorweglaan, Harlemboislaan, Zandbergstraat, Hippodroomstraat, Motestraat, Zavelstraat, Vlaanderenlaan, Peter Benoitstraat, 11e Julistraat-Vredestraat en de A. Rodenbachlaan). Een foto van de buit die nog niet kon worden terug bezorgd, is terug te vinden op de website van de politiezone Gavers. Wie zijn spullen herkent, kan contact opnemen met de politie van de zone Gavers op 056/73.35.12.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.