Dief op kerstmarkt aan de haal met kassa van Think Pink Squadron

vlnr: Charlotte Mestdag, Kathleen Dejaeghere en Goedele Adams, net voor de start van de kerstmarkt op 't Eiland.
Hans Verbeke vlnr: Charlotte Mestdag, Kathleen Dejaeghere en Goedele Adams, net voor de start van de kerstmarkt op 't Eiland.
Geen fles cava noch een pint bier was er nog over, toen de dames van het Think Pink Squadron zaterdagavond laat hun verkoopsstand op de kerstmarkt van ’t Eiland in Harelbeke opruimden. De verkoop was een succes. Helaas ging een dief aan de haal met de opbrengst, zo’n 1.000 euro.

“We waren heel tevreden met de verkoop, want we willen tegen mei volgend jaar 15.000 euro verzamelen voor Think Pink”, zegt Charlotte Mestdag uit Stasegem, één van de initiatiefnemers. Wat de kerstmarkt opleverde, zou ons daarbij helpen. Alleen: tijden het opruimen bleek de kartonnen doos zoek waarin we onze twee geldkoffertjes hadden opgeborgen. We stonden versteld en dachten eerst nog dat we ze ergens op een verkeerde plek hadden gezet. Maar dat bleek niet zo. We werden dus bestolen, vermoedelijk door iemand die het was opgevallen dat we goeie zaken deden. Naar schatting duizend euro is verdwenen. En dat is nog niet alles. De 75 euro startgeld die we zelf voorzagen, is uiteraard ook weg. Bovendien moeten we straks bij de drankenleverancier nog alles gaan betalen. Van een domper gesproken.” De dames kunnen er niet bij dat iemand het lef heeft om er met geld van een goed doel vandoor te gaan. “Ons initiatief was belangeloos, elke cent zou naar Think Pink gaan”, zegt Charlotte Mestdag. “Iedereen heeft de mond vol van de Warmste Week, en dan gebeurt dit. Hier zijn geen woorden voor! Dit is zo erg, niet alleen tegenover al die lieve mensen die een handje kwamen toesteken maar ook tegenover iedereen die ons kwam steunen met een aankoop.” De dames hopen dat iemand op de kerstmarkt iets heeft gezien dat zou kunnen leiden tot de ontrafeling van het mysterie.

Wie dat wil, kan de projecten van Think Pink Squadron steunen via:

https://www.1000km.be/team/think-pink-squadron en https://www.think-pink.be/nl/acties/e/e/28028.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Line Nijs

    Ik heb vrijdag omstreeks 17u een man en een vrouw naar het politiekantoor in Harelbeke gebracht. Mevrouw werd overvallen door een jonge gast aan CC Het Spoor. Wie weet gaat het over dezelfde persoon???