De Computerfabriek verhuist van Kuurne naar Harelbeke: ‘beleveniscentrum om onlineverkoop het hoofd te bieden’

Elie en Esmeralda Declercq startten 20 jaar geleden computerwinkel ‘de Computerfabriek’.
Henk Deleu Elie en Esmeralda Declercq startten 20 jaar geleden computerwinkel ‘de Computerfabriek’.

De zaakvoerders van computerwinkel ‘de Computerfabriek’ hebben hun vestiging langs de Ringlaan in Kuurne gesloten, om naar Harelbeke te verhuizen, naar het pand waar vroeger Music Verschelde gehuisvest was. De winkel, die ook nog een vestiging in Zwevegem heeft, gaat er op 2 mei open. “Het wordt een beleveniscentrum, een investering die we moeten doen om de concurrentie met onlineverkoop te baas te blijven”, zegt zaakvoerder Elie Declercq.

Elie en Esmeralda Declercq startten 20 jaar geleden computerwinkel ‘de Computerfabriek’. “We zijn al een tijdje aan het uitkijken naar een nieuwe locatie voor onze vestiging in Kuurne, waar we al die tijd een pand moesten huren”, legt Elie uit. “In Kuurne hebben we niet meteen iets gevonden dat aan onze wensen voldeed, maar in het pand van Music Verschelde vonden we dat wel.”

Het koppel zorgt voor een opmerkelijk interieur. “We zijn twee jaar bezig geweest met het uitdenken van ons ideaal interieur. Zo zijn we onder meer zelfs nog naar het Zweedse Stockholm gereisd om er ideeën op te doen. We vonden het heel belangrijk om in ons nieuw pand een huiselijke sfeer te brengen, anders dan in de meeste andere kille en strakke IT-winkels. We willen onze klanten een echte reis door de tijd bezorgen. Ons interieur telt onder meer een oude motor en een oldtimer, en op bepaalde plekken zorgen we voor een ‘oud en nieuw’-contrast, waarbij we onder andere oude computers, radio’s en tv’s naast hun moderne tegenhangers plaatsen.”

Een robot heet de klanten welkom als ze binnenkomen in de winkel, en de winkel is in verschillende ruimtes onderverdeeld. Zo kunnen klanten wachten in de wachtruimte terwijl hun toestel wordt hersteld, kunnen ze even verderop games uittesten in een game corner, drones ontdekken in de drone hoek, alle foto’s van hun toestel uitprinten, enz. Wie liefst met pen en papier aan de slag gaat: er is ook een afdeling met bureaumateriaal, van pennen tot tassen.

“Het is met andere woorden geen gewone ‘winkel’ meer, maar een echt beleveniscentrum.” De investering die het koppel doet, is noodzakelijk willen ze de concurrentie met de onlineverkoop de baas blijven. “Er is ook een webshop, waar we ook het principe ‘vandaag besteld, morgen in huis’ hanteren. Wie niet tot de dag erna kan wachten, is uiteraard welkom in onze winkels zelf, waar we dezelfde scherpe online prijzen hanteren, en waar onze 10 personeelsleden een vriendelijke service geven.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • christiane versavel

  Alvast veel succes met jullie nieuwe zaak, we komen zeker eens langs om dit nabij te bezichtigen

 • André LEGA

  Elie, van harte proficiat , en een goede start gewenst

 • Davy Coolen

  Ben al veel jaren klant en heb hun ook al aan veel mensen aangeraden die dan achteraf ook lieten weten tevreden te zijn. Proficiat en doe zo verder.

 • Katrien Beyls

  Proficiat. Al jaren klant bij jullie en altijd goede service en uitleg.