Brouwerij De Brabandere werkt samen met Waalse brouwerij voor verjaardagsbier Alliance

Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove en de Waalse Brouwerij Debuisson brengen samen twee biertjes op de markt, onder de naam ‘Alliance’, ter gelegenheid van hun respectievelijk 125ste  en 250ste verjaardag.
Brouwerij De Brabandere Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove en de Waalse Brouwerij Debuisson brengen samen twee biertjes op de markt, onder de naam ‘Alliance’, ter gelegenheid van hun respectievelijk 125ste en 250ste verjaardag.

Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove en de Waalse Brouwerij Debuisson brengen samen twee biertjes op de markt, onder de naam ‘Alliance’, ter gelegenheid van hun respectievelijk 125ste en 250ste verjaardag.

“Onze beide brouwerijen maken deel uit van de Belgian Family Brewers, waar de Belgische familiale brouwerijen zich verenigen om Belgisch bier wereldwijd bekend te maken”, vertelt Albert De Brabandere. “Het was daar dat ik Hugues Dubuisson aansprak om mee te stappen in dit gezamenlijk project. Wij bestaan dit jaar 125 jaar en Brouwerij Dubuisson al 250 jaar. Dus brachten we onze brouwers samen om met die 375 jaar ervaring aan de slag te gaan en tot een subliem verjaardagsbier te komen.”

Al snel werd duidelijk dat het niet bij 1 bier kon blijven, blijkbaar. “We zijn vertrokken vanuit de sterktes van beide brouwerijen”, zegt Hugues Dubuisson. “Zo geldt onze Brouwerij Dubuisson als referentie voor de sterkere bieren, terwijl Brouwerij De Brabandere een mooie reputatie heeft in foedergerijpte bieren. We verzamelden onze brouwers rond de tafel en besloten aan de slag te gaan met elkaars specialiteit”.

Zo verhuisde een Petrus Quadrupel gebrouwen bij Brouwerij De Brabandere naar het Waalse Pipaix om 6 maanden te rusten op eikenhouten wijnvaten uit de Bourgogne. En de Bush Caractère van Brouwerij Dubuisson kreeg een extra dimensie door het in het Vlaamse Bavikhove te versnijden met Petrus Aged Pale die tot 2 jaar in de foeders bij Brouwerij De Brabandere lag.

De twee bieren worden samen in één geschenkverpakking aangeboden. “We zijn er echt in geslaagd om het bier dat we kregen uit de andere brouwerij een eigen toets en toegevoegde waarde te geven”, zegt brouwer Pieter Maes van De Brabandere aan. “Het zijn twee gebalanceerde bieren geworden, zoals het onze Belgische traditie betaamt.”

Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove en de Waalse Brouwerij Debuisson brengen samen twee biertjes op de markt, onder de naam ‘Alliance’, ter gelegenheid van hun respectievelijk 125ste  en 250ste verjaardag.  Albert De Brabandere met Hugues Dubuisson
Brouwerij De Brabandere Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove en de Waalse Brouwerij Debuisson brengen samen twee biertjes op de markt, onder de naam ‘Alliance’, ter gelegenheid van hun respectievelijk 125ste en 250ste verjaardag. Albert De Brabandere met Hugues Dubuisson
Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove en de Waalse Brouwerij Debuisson brengen samen twee biertjes op de markt, onder de naam ‘Alliance’, ter gelegenheid van hun respectievelijk 125ste  en 250ste verjaardag.
Brouwerij De Brabandere Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove en de Waalse Brouwerij Debuisson brengen samen twee biertjes op de markt, onder de naam ‘Alliance’, ter gelegenheid van hun respectievelijk 125ste en 250ste verjaardag.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.