Brouwerij De Brabandere voert voor het eerst
in 125-jarige geschiedenis ploegensysteem in

Brouwerij De Brabandere in Bavikhove start vanaf april voor het eerst in de 125-jarige geschiedenis van het bedrijf met een ploegensysteem.
Jopix.be Brouwerij De Brabandere in Bavikhove start vanaf april voor het eerst in de 125-jarige geschiedenis van het bedrijf met een ploegensysteem.
Brouwerij De Brabandere in Bavikhove start vanaf april voor het eerst in de 125-jarige geschiedenis van het bedrijf met een ploegensysteem.
Jopix.be Brouwerij De Brabandere in Bavikhove start vanaf april voor het eerst in de 125-jarige geschiedenis van het bedrijf met een ploegensysteem.
Brouwerij De Brabandere in Bavikhove start vanaf april voor het eerst in de 125-jarige geschiedenis van het bedrijf met een ploegensysteem. Om de klok rond te kunnen werken, zoekt brouwerij De Brabandere nog 10 extra mensen.

De producent van onder meer Bavik, Kwaremont, Wieze, Wittekerke en Petrus investeerde de voorbije twee jaar 15 miljoen euro om de productiecapaciteit te verhogen. Die inspanningen werpen hun vruchten af. “Dankzij deze nieuwe bottelarij kunnen we veel verschillende verpakkingen afleveren, wat ervoor zorgt dat heel wat nieuwe projecten binnenstromen en we beduidend meer produceren”, zegt zaakvoerder Albert De Brabandere. “Wij kiezen bewust voor vernieuwing en verandering, wat uiteraard grote inspanningen en energie vraagt.”

Qua export zit het bedrijf in de lift. “Vandaag gaan er boeren van ons naar 42 landen, met als grootste afnemers Frankrijk, Nederland, Rusland en de VS”, zegt Laura Pille, marketeer bij De Brabandere. “Ook daar worden voornamelijk Bavik Super Pils en het Petrus-gamma enorm gesmaakt. Maar ook de verkoop in eigen land stijgt: steeds meer mensen leren onze bieren kennen en waarderen.”

Productie verhogen

Om aan die stijgende vraag tegemoet te komen, wordt de productie verhoogd. Daarom schakelt de brouwerij over naar een ploegensysteem. “Het is vooral de bottelarij die de vraag niet meer goed kan bijhouden”, zegt Laura Pille. “Daar gaan we vanaf april de klok rond werken. Op dit moment draaien de lijnen er van 8 uur tot 17 uur, vanaf april zal dat van maandagmorgen tot vrijdagnamiddag zijn, zonder onderbreking ’s nachts.” Er werken nu 80 mensen in de brouwerij. “Om het ploegensysteem werkbaar te maken, zoeken we nog 10 extra mensen. We zijn vooral op zoek naar technische profielen, maar ook in ons magazijn en onze kantoren zoeken we nog collega’s.”

Nog nieuw is dat het familiebedrijf de deuren wil openzetten voor het grote publiek, met brouwerijbezoeken voor groepen van 20 tot 40 personen vanaf april. “Brouwerij De Brabandere mag dan al een lange traditie hebben, maar als familiale brouwerij blijven we niet vasthangen aan het verleden. Met projecten zoals het brouwerijbezoek en de uitbreiding van het personeelsbestand, zijn we klaar voor de toekomst”, besluit Albert De Brabandere.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.