Brouwerij De Brabandere strikt Zeger van Kamp Waes als ambassadeur voor alcolvrij bier

Zeger Van Noten, bekend van tv-programma Kamp Waes, wordt ambassadeur van de alcoholvrije variant van Kwaremont.
Brouwerij De Brabandere Zeger Van Noten, bekend van tv-programma Kamp Waes, wordt ambassadeur van de alcoholvrije variant van Kwaremont.
Zeger Van Noten, bekend van tv-programma Kamp Waes, wordt ambassadeur van Kwaremont 0.3, een variant van het bekende bier met slechts 0,3 procent.

“De markt van alcoholvrije bieren groeit snel”, zegt Stijn Vermoere van Brouwerij De Brabandere. “Ons alcoholvrij speciaalbiertje Kwaremont 0.3 is een mooie aanwinst, aangezien er nu vooral van pilsen alcoholvrije versies bestaan.” De brouwmeesters van Brouwerij De Brabandere hebben hard gewerkt om de smaak van Kwaremont 0.3 goed te krijgen. “Ze opteerden om dit alcoholvrij bier te brouwen op basis van een speciale gist die ervoor zorgt dat er tijdens de vergisting minder alcohol aangemaakt wordt”, legt Stijn Vermoere uit. “Het resultaat is erg lekker, al mag je geen kopie van onze Kwaremont verwachten. De brouwerij heeft heel wat smaaktests gedaan alvorens het bier echt in de markt te zetten. We hadden ons voorgehouden om het bier niet te lanceren, als de smaak niet 100 procent naar onze zin zou zijn. Maar dat is het dus wel, het is een ‘fitte blonde’ geworden.”

Zeger Van Noten, de sympathieke deelnemer uit Kamp Waes, is alvast grote fan. “Na het sporten drink ik graag een biertje en dan is Kwaremont 0.3 is voor mij een perfecte en verantwoorde dorstlesser.” Vanaf deze week is het bier beschikbaar bij bierhandels en in verschillende horecazaken.”

Brouwerij De Brabandere