Bewoner verscholen in kelder bij woningbrand

De brand ontstond vlakbij de voordeur in de woonkamer.
LSI De brand ontstond vlakbij de voordeur in de woonkamer.
In Harelbeke is een kleine rijwoning voorlopig onbewoonbaar na een brand. De alleenstaande bewoner kon zelf de hulpdiensten verwittigen en verschool zich in de kelder tot de brandweer er was.

Rond 4.15 zaterdagnacht belde de verwarde man zelf de hulpdiensten met de melding dat zijn woning in de Boterpotstraat, op de hoek met de Gentsestraat naast het Fintro bank- en verzekeringskantoor, in brand stond. De brandweer van de zone Fluvia was snel ter plaatse en sloeg met een bijl de voordeur van de kleine rijwoning in om binnen te kunnen geraken. In de woonkamer hing een dichte rook. Veel vuur was er niet, onder meer een kamerscherm stond in brand. Met een kleine hoeveelheid water konden de vlammetjes geblust worden. De 48-jarige bewoner kon zonder problemen uit de woning gehaald worden. M. S. (48) was gevlucht naar de kelder van zijn woning. Omdat de brand aan de deur van zijn huis was ontstaan, kon hij nergens naar toe en dus was hij naar de kelder gevlucht. Onder lichte dwang van de politie stapte hij in een ambulance omdat hij toch wat rook had binnengekregen. De man kon het ziekenhuis zondagmorgen alweer verlaten. De woning is voorlopig onbewoonbaar. Op de benedenverdieping is er brand-, rook- en roetschade, op de bovenverdieping rookschade. De oorzaak is wellicht een kortsluiting die is overgeslagen op materiaal dat in het huis stond. Er wordt gezocht naar een nieuwe tijdelijke woonst voor de man.

De brandweer had de brand snel onder controle.
LSI De brandweer had de brand snel onder controle.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.