Bavikhove heeft met Chasse Patate een eigen wielercafé

Uitbater Pedro Naert in Chasse Patate.
Foto Henk Deleu Uitbater Pedro Naert in Chasse Patate.
Het centrum van Bavikhove heeft er met Chasse Patate sinds gisteren een wielercafé bij. Pedro Naert liet drie jaar geleden zijn café De Kloef in Hulste over, om als vertegenwoordiger aan de slag te gaan, maar hij miste de horeca té hard.

"En dankzij brouwerij De Brabandere kan ik die horecadraad opnieuw opnemen", vertelt hij. "Ik heb het zo gemist: het contact met de mensen, hen gastvrij ontvangen en tijd maken voor een grapje zodat ze met de glimlach terug naar huis gaan, daarvoor doe ik het. Dit café was vroeger 't Oud Gemeentehuis, maar het is volledig vernieuwd, en omgebouwd tot wielercafé." Er hangen fietsen aan de muur, drinkbussen, en truitjes van onder meer Sagan en Cancellara, en ook in het ontwerp van de tafels vind je een knipoog naar de wielerwereld.


"Ik mik uiteraard in de eerste plaats op wielerliefhebbers. Toen de werken hier bezig waren, zijn er alvast een aantal uit nieuwsgierigheid gestopt, dus ik vermoed dat ze wel de weg naar hier zullen vinden. Maar ik wil ook oog hebben voor andere sporten, als er voetbal is, of er zijn belangrijke wedstrijden in andere sporttakken, dan ga ik die hier ook uitzenden."

Klop van de hamer

Het café is op woensdag gesloten. Op donderdag is het open vanaf 16 uur, alle andere dagen vanaf 10 uur. "Waar de naam vandaan komt? Dat is een wielerterm", legt Pedro uit. "Als iemand vanuit het peloton de kopgroep wil inhalen maar halverwege een klopje van de hamer krijgt, dan noemen we dat een chasse patate." (JME)